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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
13/01/2011 |
Data da última atualização: |
30/11/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
FELBERG, I.; DELIZA, R.; FARAH, A.; CALADO, E.; DONANGELO, C. M. |
Afiliação: |
ILANA FELBERG, CTAA; ROSIRES DELIZA, CTAA; ADRIANA FARAH, UFRJ; ERÔNICA CALADO, UFRJ; CARMEN MARINO DONANGELO, UFRJ. |
Título: |
Formulation of a soy-coffee beverage by response surface methodology and internal preference mapping. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Sensory Studies, v. 25, p. 226-242, 2010. Suplemento 1. |
DOI: |
10.1111/j.1745-459X.2010.00278.x |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Coffee consumers (n = 60) tasted and rated samples of a new soy?coffee beverage made from instant coffee, soymilk powder and sugar. Ingredient concentrations (independent variables) varied according to a 23central composite design for overall degree of acceptance. Data were analyzed by analysis of variance (ANOVA), least square difference and response surface methodology, followed by internal preference mapping (IPM) with cluster analysis. ANOVA from the consumers' acceptance data revealed that samples differed significantly (P ≤ 0.05). Although soymilk content did not influence significantly the consumers' acceptance in the tested range, IPM with cluster analysis indicated that at least part of the acceptance differences was based on the soy beverage consumption habit. The final beverage formulation was evaluated cold and hot for overall acceptability (9-point structured hedonic scale) by 112 coffee consumers and the cold beverage reached a good acceptability mean score (6.2) among the participants. |
Palavras-Chave: |
Mapa de preferência. |
Thesagro: |
Bebida; Café; Soja. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01680naa a2200229 a 4500 001 1872898 005 2012-11-30 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1111/j.1745-459X.2010.00278.x$2DOI 100 1 $aFELBERG, I. 245 $aFormulation of a soy-coffee beverage by response surface methodology and internal preference mapping. 260 $c2010 520 $aCoffee consumers (n = 60) tasted and rated samples of a new soy?coffee beverage made from instant coffee, soymilk powder and sugar. Ingredient concentrations (independent variables) varied according to a 23central composite design for overall degree of acceptance. Data were analyzed by analysis of variance (ANOVA), least square difference and response surface methodology, followed by internal preference mapping (IPM) with cluster analysis. ANOVA from the consumers' acceptance data revealed that samples differed significantly (P ≤ 0.05). Although soymilk content did not influence significantly the consumers' acceptance in the tested range, IPM with cluster analysis indicated that at least part of the acceptance differences was based on the soy beverage consumption habit. The final beverage formulation was evaluated cold and hot for overall acceptability (9-point structured hedonic scale) by 112 coffee consumers and the cold beverage reached a good acceptability mean score (6.2) among the participants. 650 $aBebida 650 $aCafé 650 $aSoja 653 $aMapa de preferência 700 1 $aDELIZA, R. 700 1 $aFARAH, A. 700 1 $aCALADO, E. 700 1 $aDONANGELO, C. M. 773 $tJournal of Sensory Studies$gv. 25, p. 226-242, 2010. Suplemento 1.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
29/03/2012 |
Data da última atualização: |
21/06/2017 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
AUGUSTO, K. V. Z.; KUNZ, A. |
Afiliação: |
AIRTON KUNZ, CNPSA. |
Título: |
Tratamento de dejetos de aves poedeiras comerciais. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: PALHARES, J. C. P.; KUNZ, A. (Ed.). Manejo ambiental na avicultura, 2011. Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2011. p. 153-174. (Embrapa Suínos e Aves. Documentos, 149). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Ave poedeira. |
Thesagro: |
Dejeto; Tratamento. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/57060/1/tratamento-de-dejetos-de-aves.pdf
|
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
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Registro completo
Biblioteca(s): |
Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Florestas; Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Trigo. |
Identificador: |
69 |
Data corrente: |
09/05/2002 |
Data da última atualização: |
30/04/2015 |
Código do título: |
0900016 |
ISSN: |
0301-2123 |
Código CCN: |
000690-4 |
Título e Subtítulo: |
ACTA BIOLOGICA PARANAENSE |
Entidade: |
Instituto de Biologia da Universidade Federal do Parana |
Local de publicação: |
Curitiba, PR |
Periodicidade: |
Irregural |
Inicio de publicação: |
1972 |
Coleções da unidade: |
Embrapa Florestas 1972 1(1/2,3/4); 1975 4(1/2,3/4); 1976 5(3/4); 1983 12(1/4); 1985 14(1/4); 1986 15(1/4); 1987 16(1/4); 1988 17(1/4); 1989 18(1/4); 1990 19(1/4); 1991 20(1/4); 1992 21(1/4); 1994 23(1/4); 1995 24(1/4); 1996 25(1/4); 1997 26(1/4); 1998 27(1/4); 1999 28(1/4); 2000 29(1/4); 2001 30(1/4); 2002 31(1/4); 2003 32(1/4); 2004 33(1/4); 2005 34(1/4); 2006 35(1/2,3/4); 2007 36(1/2,3/4); 2008 37(1/2,3/4); 2009 38(1/2,3/4); 2010 39(1/2,3/4); 2011 40(1/2,3/4); 2012 41(1/2,3/4)
Embrapa Meio Ambiente 1972/2012 1(1/2); 4 (1/2,3/4); 5(1/2,3/4); 6(1/4); 8; 7(1/4); 8(1/4); 9(1/4); 10(1/4); 11(1/4); 12(1/4); 13(1/4); 14(1/4); 15(1/4); 16(1/4); 17(1/4); 18(1/4); 19(1/4); 20(1/4); 21(1/4); 22(1/4); 23(1/4); 24(1/4); 25(1/4); 26(1/4); 27(1/4); 28(1/4); 29(1/4); 30(1/4); 31(1/4); 32(1/4); 33(1/4); 34(1/4); 35(1/2, 3/4); 36(1/4); 37(1/4); 38(1/4); 39(1/4); 40(1/4); 41(1/4)
Embrapa Meio-Norte 1972 1(1/2); 1985-2008 14-38; 2011 40(1-4); 2012 41(1/4) Classificação: 574.05
Embrapa Trigo 1972/91 1 1972; 2 1973; 3 1974; 4 1975; 5 1976; 6 1977; 7 1978; 8 1979; 9 1980; 10 1981; 11 1982; 12 1983; 13 1984; 14 1985; 15 1986; 16 1987; 18 1989; 19 1990; 20 1991; 28(1-4) 1999. Classificação: 574.05 |
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